KLIMATOMSTÄLLNINGEN
Axfoundation storsatsar på utvecklingscentrum för framtidens mat
Axfoundation slår upp portarna till en testgård och ett praktiskt centrum för hållbara livsmedelssystem. Ambitionen är att öka takten inom hållbar livsmedelsinnovation, skriver Axfoundation i ett pressmeddelande.
Testverksamheten ska bedrivas på Torsåker gård norr om Stockholm.
– Vi vill bidra till att accelerera omställningen till hållbara livsmedelssystem, för klimatet, miljön och folkhälsan. På Torsåker gård utvärderar vi tillsammans med forskare och praktiker hållbara lant- och vattenbruksmetoder, testodlar grödor, och nu kan vi även ta resultaten från åkern och vattnet rakt in till förädlingen i testköken. Här kan vi trycktesta innovationer innan de skalas upp. Vi vill korta vägen mellan hållbara idéer och färdiga lösningar, säger Madeleine Linins Mörner, Programansvarig för Framtidens mat på Axfoundation, i pressmeddelandet.
Axfoundation: Axfoundation storsatsar på utvecklingscentrum för framtidens mat