KLIMATOMSTÄLLNINGEN

Få företag har mål för hållbarhetsarbetet

Tre av tio företag sätter mål för sitt hållbarhetsarbete och bland mindre företag är siffran 24 procent, visar en undersökning. Johanna Milne, PwC Sverige, menar att hållbarhetsarbete skapar lönsamma företag.

Undersökningen visar också att bland de minsta företagen med färre än tio anställda tänker sig 25 procent arbeta mer med hållbarhet jämfört med 39 procent av de större företagen.

PwC menar att det finns en relation mellan ökad lönsamhet och ett ökat fokus på hållbarhetsarbete. Av de företag som har hållbarhetsmål tror 31 procent på förbättrad lönsamhet jämfört med 17 procent för de som inte har det. Även omsättningen påverkas i positiv riktning, menar företagen med mål.

– Det här ger en indikation på samband mellan lönsamhet och hållbarhet i företag. Vi vet också att många så kallade gröna index tar in företag med klimatmål, eftersom de anses vara mer redo för omställning. Det ger i sin tur fördelar som till exempel bättre förutsättningar för kapitalanskaffning, säger Johanna Milne, hållbarhetsspecialist på PwC Sverige, i ett pressmeddelande.

Pressmeddelande: "De här resultaten är oroande”