BROTTEN MOT FÖRETAGEN

Stölder plågar Ica-handlare: ”Vi har ingen oxfilé i disken alls”

Bild: Øijord, Thomas Winje

Köttstölder är ett växande problem och tvingar handlare att vidta åtgärder. ”Det blir krångligare för kunderna, försäljningen rasar och vi kan inte vara den fullservicebutik vi skulle vilja”, säger Icahandlaren Joakim Enerstrand till Di.

Joakim Enerstrand, som driver Ica Nära Kallhäll i Järfälla Centrum, berättar hur de har tvingats agera för att hantera stölderna.

– Vi har till exempel ingen oxfilé i disken alls. Vad gäller annat nötkött som entrecote och ryggbiff lägger vi en eller två i disken och har resten bakom. Ibland har vi också tagit bild på köttet och satt upp på disken med en lapp om att de ska säga till om de vill handla. Resultatet blir att vi knappt säljer något kött alls, säger han till Di.

Han efterlyser mer samarbete med myndigheter och kommuner.

– Mig veterligen har sådana samarbeten provats i två olika kommuner i Sverige med positivt utfall, säger han till tidningen.

Di: Ica-handlaren: ”Vi har ingen oxfilé i disken alls”