KLIMATOMSTÄLLNINGEN

”En krisande batterifabrik bevisar inte att den gröna omställningen är en bubbla”

”Det är på tok för tidigt att säga om Northvolt kommer att läggas till den långa listan över techföretag som misslyckats”, skriver Mikael Törnwall i en kommentar i SvD. Bild: Anders Wiklund/TT

Det är för tidigt att uttala sig om Northvolts framtid, men om det skulle sluta med att bolaget går under betyder det inte per automatik att den gröna omställningen har misslyckats. Det skriver Mikael Törnwall i en kommentar på SvD Näringsliv.

Efter den inledande entusiasmen kommer en ”tillnyktring”, som i sin tur följs av den verkliga tillväxten – som då kan bli större än vad någon inledningsvis vågade drömma om. Det menar Mikael Törnwall, som applicerar sitt resonemang på den pågående krisen i batteriföretaget Northvolt.

I en kommentar i SvD Näringsliv listar han en rad exempel på företag som banade väg för nya trender och fenomen, men som kanske inte gick hela vägen eftersom de var just nya.

”Det är på tok för tidigt att säga om Northvolt kommer att läggas till den långa listan över techföretag som misslyckats. Men om det händer kan förklaringen sökas på just Northvolt, inte i att den gröna omställningen är en bubbla”, skriver Mikael Törnwall.

SvD Näringsliv: Olyckskorparnas kraxande inget bevis