KOMPETENSKRISEN

Hon är Sveriges bästa bussförare

Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, Johan Pehrson (L), arbetsmarknadsminister (som var prisutdelare under tävlingen), vinanren Josefine Blomberg och Caj Luoma, chef för kompetensförsörjning på Transportföretagen. Bild: Transportföretagen

Josefine Blomberg från Skivarp är svensk mästare i att köra buss. Det står klart efter att Bussförar-SM avgjordes på måndagen.

Det var 20 tävlande som gjorde upp om titeln. Efter hård konkurrens vann Josefine Blomberg från Skivarp, som är anställd av Nobina, skriver Transportföretagen i ett pressmeddelande.

– Det känns fantastiskt! I början var det ganska nervöst men när jag kände att jag kommit igång och kunde göra mitt yttersta i alla moment släppte det, säger hon.

Bussförar-SM är ett sätt för branschen att få upp intressen för yrket. Det råder stor brist på bussförare i Sverige.

– Ska vi klara av att hålla kollektivtrafiken i Sverige rullande måste vi få politiskt stöd i form av fler bussförarutbildningar och ändrade regelverk som gör det möjligt också för unga människor att söka sig till branschen, säger Anna Grönlund, branschchef för Sveriges Bussföretag, i pressmeddelandet.

Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med tidningarna Resforum och Trafikforum.

Transportföretagen: Vinnaren av Bussförar-SM 2024 är korad