KOMPETENSKRISEN

Projektet har gett 64 ukrainska flyktingar jobb – ”Glada och stolta”

Bild: Galaxen Bygg

Galaxen Bygg har genom det EU-finansierade branschprojektet ”En schysst väg in i byggsverige” hittat anställningar till 64 ukrainska flyktingar. Nu permanentas projektet.

Projektet ”En schysst väg in i byggsverige” är ett verktyg för Byggbranschen att, via Galaxen Bygg, hjälpa flyktingar från Ukraina in i byggbranschen i Sverige. Projektet inleddes för drygt ett år sedan och sedan dess har 64 flyktingar fått jobb på olika företag i Sverige.

Efter succén kommer Galaxen Bygg nu att fortsätta med projektet.

– Vi är glada och stolta att vi nu kan säga att vi permanentat och implementerat detta in i Galaxens ordinarie verksamhet och arbetssätt, säger Maria Nordin, verksamhetsutvecklare på Galaxen Bygg, i ett pressmeddelande.

En av flyktingarna är glasmästaren Volodomyr Sas, som nyligen har börjat arbeta på Lidingö Glasmästeri.

– Jag är nöjd. Relationerna med kollegorna är jättebra och jag får mycket hjälp. Jag träffar nya människor, lär mig nya saker och får nya erfarenheter, säger han.

Om Galaxen Bygg

Galaxen Bygg är byggsektorns företag för arbetsmiljö & hälsa, arbetsplatsförlagd rehabilitering och rekrytering till byggbranschen. Företaget ägs gemensamt av Bravida, Byggföretagen, JM, NCC, Peab och Skanska.

Pressmeddelande: Galaxen permanentar succéprojektet ”En schysst väg in i byggsverige” - hjälper fler ukrainska flyktingar till jobb