REGELKRÅNGLET

Konflikt med kommunen kan tvinga succéföretag att stänga

En pizza på väg in i en ugn. Bild: Marco Ugarte

Lilla Napoli i Falkenberg är en av landets mest omtalade pizzerior. Men en konflikt med kommunen kan innebära att företagets dagar snart är över, skriver DN.

Bakgrunden är att tomtägarna beslutade att sälja området där pizzerian låg. Pizzabagarna Ville Ilola och Besmir Balaj började leta efter andra alternativ när kommunen erbjöd en tomt på ett gammalt industriområde, skriver DN.

Klart är att tomten behövde saneras, men oklart är vad som har sagts mellan restaurangägarna och Falkenbergs kommun. Kostnaderna för sanering skulle landa kring 12 till 18 miljoner, något som Ville Ilola och Besmir Balaj menar att kommunen har lovat att så för.

Enligt Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg, blev kostnaderna för dyra och därför inte längre aktuellt.

– Vi knegar, vi är pizzabagare, vi är inga raketforskare. Om du som politiker kommer och berättar att ”det här ska vi lösa”, så tror ju vi på det. Att sen bara i sista ögonblick dra i handbromsen och sladda ur projektet, det är så sjukt, det trodde jag aldrig skulle hända, säger Besmir Balaj till DN.

DN: Framgångssagan Lilla Napoli kan snart vara över - ägarna räknar med att lägga ner