SVERIGES ENTREPRENÖRER

Paret lämnade trygga jobb för att starta restaurang – ”Jävla idioti egentligen”

Genrebild. Bild: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Tidigare jobbade Ulrika Arnell som ekonom och hennes make Johan i byggbranschen. Men sedan två år tillbaka driver de istället restaurang tillsammans, skriver GP.

Restaurangen heter ”Håll käft och ät” och finns hemma på parets tomt i Fritsla, en bit utanför Göteborg. Beslutet att starta eget kom inte över en natt, utan växte fram under flera år, enligt paret.

– Det är jävla idioti egentligen. När man förklarar för folk vad vi gör och att vi tror att det går att leva på så känner man sig ibland som att man är nästan eljest på något sätt. Eller i alla fall ganska ensam i det. Vi hade inget bra startkapital, vi har byggt upp det här från noll med små medel, säger Johan Arnell till tidningen.

– Det hade inte funkat att investerat en massa pengar i att bygga först och sedan se om det gick vägen. Men vi har också haft en barnslig tilltro till att det skulle fungera, säger Ulrika Arnell till GP.

GP: Ulrika och Johan driver hemmarestaurangen "Håll käft och ät"