KLIMATOMSTÄLLNINGEN

Så minskade Leksands knäckebröd utsläppen: ”Vänder och vrider på allt”

Bild: Pressbild, Per-Erik Morén

Under de senaste fyra åren har Leksands knäckebröd minskat sitt klimatavtryck med 35 procent per kilo knäckebröd, skriver Di.

– Vi diskuterar med alla leverantörer, vänder och vrider på inköp och transporter och har som ambition att rågen ska växa högst 34 mil från bageriet, säger marknadschefen Annika Sund till tidningen.

Hon menar att det finns en stolthet hos personalen när det gäller hållbarhetsfrågorna och att det är viktigt att hållbarhetsfrågan alltid är aktiv i ledningen.

– Även om vi är fjärde generationen så behöver vi vara entreprenörer och driva på framåt, så att vi har något bra att så småningom lämna över till nästa generation. Vi tänker inte i kvartal, vi tänker i decennier och sekel, säger hon till Di.

Di: Knäckeklassikern fossilfri efter 228 år