BROTTEN MOT FÖRETAGEN

Krögare: ”Vi har inte råd att hålla stängt”

Polisavspärrning Bild: Oscar Olsson/TT

Skjutningarna på restauranger har ökat på senare år. Även om händelserna sätter djupa spår i krögaren har de ofta inget annat val än att öppna igen omgående, skriver DN.

Tidningen har träffat en restaurangägare som har drabbats.

– Vi hade stängt i två dagar efter skjutningen. Sedan öppnade vi igen. Vi måste ju leva. Vi har inte råd att hålla stängt, säger han till DN.

I september 2023 dog två personer när Maroun Azars pub i Sandviken utsattes för en skjutning.

– Jag bara grät och grät i flera veckor. Men till slut sa min sjuårige son att jag måste sluta gråta. Jag fick också oerhört mycket stöd och kärlek av alla Sandvikenbor. Så jag samlade personalen och vi bestämde oss för att kämpa vidare, säger han till DN.

DN: Krögaren öppnade två dagar efter dödsskjutning: ”Man måste ju leva”