DEN SVENSKA KONJUNKTUREN

Konsumenter och handlare överens – här är den positiva trenden i svensk ekonomi

Louise Richardson, Sverigechef för betalföretaget Nets. Bild: Pressbild

Två omfattande undersökningar från betalföretaget Nets har granskat den ekonomiska situationen för handelsföretag och konsumenter i hela Norden. ”Det ser ganska bra ut i Sverige”, konstaterar Sverigechefen Louise Richardson i ett pressmeddelande.

Det kan låta annorlunda i debatten, men faktum är att den ekonomiska situationen i Norden ser relativt god ut i hela Norden, och framför allt i Sverige och Danmark. Det visar två stora undersökningar som utförts av Sifo/Kantar respektive Norstat på uppdrag av betalleverantören Nets.

Både svenska konsumenter och handlare värderar sin ekonomiska respektive affärsmässiga situation till 7,1 av 10 i de nya indexen.

Av undersökningarna framgår det också att framför allt handlarna ser positivt på utvecklingen det kommande året, där framför allt sänkta räntor väntas spela en positiv roll.

– I vår nya betalningsrapport med fokus på fysisk försäljning ville vi även ta tempen på den ekonomiska situationen bland både konsumenter och handlare. Även om det är första året med denna typ av data tror vi att indexen och utsikterna säger en hel del – och det ser ganska bra ut i Sverige, säger Louise Richardson, Sverigechef för Nets, i ett uttalande.

Pressmeddelande: Ekonomiska situationen för svenska konsumenter och handlare är relativt god, enligt stora undersökningar