DET SVENSKA FÖRETAGSKLIMATET

Debatt: Kommunens onödiga avgifter saboterar för små företag

En kaféägare i Göteborg får betala ungefär 1 750 kronor per kvadratmeter uteservering per år. Nu ryter hon ifrån mot kommunens i hennes tycke onödiga avgifter. Bild: Magnus Lejhall/TT

I stället för att lasta avgift på avgift på småföretagarnas redan tyngda axlar borde kommunen arbeta för att skapa en företagsvänlig miljö där små företag kan blomstra och växa, skriver kaféägaren Anna Lindström i ett inlägg på GP Debatt.

Kommunala avgifter för allt från livsmedelsverksamhet till uteservering och tung byråkrati gör att små företag får svårt att konkurrera med stora kedjor. Det menar kaféägaren Anna Lindström i Göteborg, som menar att kommunen i stället borde underlätta för företagen.

”Småföretagare är hjärtat och själen i vår lokala ekonomi. De är dem som ger liv åt våra gator, skapar arbetstillfällen och bidrar till gemenskapen. Det är dags för kommunen att visa uppskattning för vårt hårda arbete och uppoffringar genom att omvärdera och minska de orimliga avgifterna som belastar oss”, skriver hon i GP.

GP Debatt: Sluta med onödiga avgifter för oss kaféägare